2013. október 13., vasárnap

Esztergomba indultunk...

Apának valamiért nem jött be az az úticél, amit tegnap anyával kitaláltunk, így végül Esztergom helyett Szentendrén kötöttünk ki a Skanzenben. Nem bántuk meg, hiszen a szabadtéri múzeumban rengeteg érdekességet láttunk. A nádtetős, kemencés parasztházak rendkívül hangulatosak voltak. Mintha visszamentünk volna az időben jó kétszáz évet. A legtöbb ház két szobás volt, és nagyot ámultunk amikor hallottuk, hogy egy-egy szobában akár kilenc ember is lakott. Egyszerű volt a bútorzatuk, szinte csak fa és kerámia eszközöket láttunk. A kemencék nagyon ijesztőek voltak és hát a cserépkályhák sem olyanok voltak, mint amilyen pl nekünk van, de összességében mégis nagyon szép volt minden. Láttunk egy csomó állatot köztük tyúkokat, mangalicákat, lovakat, kacsákat, szürkemarhát, kecskét, juhokat. Volt egy puli és három házimacska is.

A kedvencem a szélmalom volt, aminek belsejében meglepetésemre egy kis lakás volt. Tetszett az amfiteátrum is. A múzeum dolgozói korhű ruhákban fogadták a látogatókat és meséltek a parasztok életéről. A házakon kívül láttunk kovács műhelyt, cserző "üzemet", gyertyaöntödét, szekereket, jah és a végén vonattal is bejártuk a múzeumot. Sajnos a vonatúton vettük észre, hogy egy csomó mindent meg sem néztünk, de én a végére így is nagyon elfáradtam.

A következő úticél most már biztos, hogy Esztergom lesz, legalábbis anya azt mondta. Most már amúgy engem is érdekel, hogy mi is lehet az az esztergomba, úgyhogy próbálom rávenni apát, hogy ha jövő héten is szép idő lesz, vigyen el minket oda. :)

Egy egyszerű szoba:

 Hatalmas szélmalom:
 Nyári heverő, alatta a pulilak :)
 Ez egy kicsit gazdagabb parasztlakás egyik szobája:
 Nappali:

 Kút:
 Etetőszék fából:
 Kovács szerszám:
 itt steppeltünk apával :)


 amfiteátrum nézőterén:
 No, egy ilyen hintát szeretnék otthonra:

 Sültkrumplit választottam ebédre, de anya rántott sajtja jobban ízlett
 Cicus :)
 Zenével szórakoztattam apáékat a vonaton:
 Megérkeztünk:)

Nincsenek megjegyzések:

 

Design By:
SkinCorner