2013. október 30., szerda

English words

Csak sikerült anyának rávennie, hogy kisajtoljak magamból pár angol szót, illetve megmutassam, hol is tartok most. Szóval eddig számokat, színeket, állatokat, testrészeket tanultunk. Számolni 10-ig tudok, ismerem a legtöbb színt (a zöld, lila, barna, szürke amik nem mindig jutnak eszembe), az állatok közül a cat (macska), dog (kutya), horse (ló), donkey (szamár), mouse (egér), (elephant) elefánt és (sheep) bárány mennek. Tudnom kéne még a békát (frog), nyuszit (rabbit), bocit (cow), kakast (rooster), kacsát (duck), libát (goose), malacot (pig), tyúkot (hen), kecskét (goat), de ezeket még nem sikerült megtanulnom. Tudom, hogy I am a girl, Anya is a girl, apa is a boy.
Tudom, hogy mit jelent a stand up (állj fel), sit down (ülj le), jump (ugorj), come here (gyere ide), clap (tapsolj), sleep (aludj), dance (táncolj), sing (énekelj), run (fuss), fall down (ess el), turn around (fordulj meg)
A testrészek közül ismerem a head (fej), nose (orr), finger (ujj), eye (szem), mouth (száj) szavakat.

A kiejtésem anya szerint tökéletes. Milyen fura, hogy magyarul nem tudom olyan szépen ejteni a szavakat, mint angolul... :)

Hétfőn anya szabadságon lesz, így el fog kísérni az angol órára és meg fogja lesni, hogy ott mit alkotok. Apát hiába kérdezi ugyanis, ő egy mukkot sem beszél angolul :)

Nincsenek megjegyzések:

 

Design By:
SkinCorner