2013. szeptember 10., kedd

Szülői értekezleten…

Anya üres füzettel jött haza a szülői értekezletről, úgyhogy most fogalma sincs, hogy mikor mi lesz. Azért nem tudott magának jegyzetelni, mert megkérték, hogy legyen olyan szíves és írja meg a jegyzőkönyvet és ha már jegyzőkönyvet is ír, akkor legyen olyan kedves és legyen már a szülői munkaközösség tagja a 2013/2014-es tanévben mert ketten maradtak miután Botiék elballagtak. Anya végül elvállalta a kérést, azt még nem tudja, hogy ez mivel jár, mi lesz a teendője, de biztos tájékoztatni fogják.

Amúgy anya elmondása szerint semmi extra nem volt a szülőin. Mivel nálunk mindenki betölti a 6. életévét ebben a tanévben, ezért mindenki iskolaköteles, már nincs kibúvó, csak sepciális szakértői véleménnyel lehet az oviban maradni és a nevelési tanácsadó sem adhat ki ilyet. Szóval fel kell készülnöm, hogy ha törik, ha szakad jövőre iskolás leszek. Anyáék már most elkezdtek sulit keresni, mert nem ragaszkodnak ahhoz az iskolához ahova területileg tartozom. Mivel nagyiék és Katiék a 19. kerületben laknak, ezért megnézik az ottani általános iskolákat is és ha megtetszik nekik valamelyik, akkor átjelentenek hozzájuk. Dilemma ez a suliválasztás nagyon, hiszen a legtöbb barátom az Ady-ba fog járni, ahova én is tartozom, de anyának meg apának az a suli nem tetszik. Szerintük nagyon rossz a híre. Igaz, hogy ez városunk legerősebb iskolája, de Pesten vannak ennél jóval erősebbek is. Viszont ha Pestre megyek, akkor valszeg egyedül leszek egy teljesen új közösségben. Mesi és az ikrek a 18. kerületbe fognak járni angol-magyar kéttannyelvű iskolába szóval velük sem fogok tudni olyan sűrűn találkozni.
No mindegy, most ezt inkább abba is hagyom, lesz még időm bánkódni, ha elballagok az oviból…

Visszatérve a szülőire a nevelési tanácsadós nénin kívül ott volt egy logopédus is, aki elmondta a szülőknek, hogy októberig minden gyermeket felmérnek és akinek szüksége van rá, személyre szabott fejlesztést fog kapni. Nos nekem van, ha csak a kimondhatatlan sz, vagy r betűre gondolok és még sorolhatnám.

Aztán szó volt arról, hogy milyen fakultatív fizetős foglalkozások lesznek az idei évben. Folytatódik a sakk, aminek nagyon örülünk, de megszűnt az úszás és az angol is. Ezeknek már nem annyira örülünk. Az úszás helyett tartásjavító torna lesz, amire engem is beírt anya, az angolt meg majd pótoljuk egyéb módon. Lesz még hittan, meg lesznek egyéb nem fizetős foglalkozások is, ahova csoportonként 3 gyerek mehet. Bízom benne, hogy egyre engem is ki fognak választani. Jah és persze heti két torna óra is lesz. Nem igazán értjük, hogy miért, de piros rövidnadrágot kérnek a lányoktól tesire, ami nekem pont nincs, úgyhogy valszeg ki fogok lógni a sorból 

A foglalkozások ismertetése után elmondták, hogy milyen programok lesznek, mikor lesz bábszínház, meg kirándulás, gyerek karácsony meg ilyenek.
Nagy vonalakban ennyi történt a szülői értekezleten. Ez az év tehát arról fog szólni, hogy iskolára érett, kiegyensúlyozott, boldog kis gyerekek ballagjanak el az óvodából. We will see :)

Nincsenek megjegyzések:

 

Design By:
SkinCorner