2014. május 18., vasárnap

Ballagásra készülünk

Hihetetlen, hogy sehol nem lehet ünneplő ruhát venni. Mivel jövő héten ballagás, én pedig kinőttem a 128-as fehér blúzomat és fekete szoknyámat, anya elment új ünneplő ruhát venni. Sajnos sem a H&M-ben, sem a C&A-ban, sem a Zarában nem talált fehér blúzt és fekete szoknyát. Pénteken apával elmentünk a vecsési Tescoba, hátha ott találunk ruhát, de ott sem volt semmi. Viszont kaptam mangot, epret, banánt, almát, amiből remek salit készítettünk apával :)

Mivel szorít az idő, ma nyakunkba vettük a várost. Elmentünk a soroksári Auchanba, aminek üzletsorán, van egy meglehetősen nagy gyerekruha bolt. Ott voltak ugyan szoknyák, de anyának nem nyerte el a tetszését egyik sem. Bármiben nem ballaghatok ugyebár... Auchan után benéztünk a brendonba, hátha alapon, de ott csak 116-os méretig vannak gyerek ruhák. A Brendon után az erzsébeti Tescobe vezetett az utunk. Ott az üzletsoron egy kis gyerekruha boltban találtunk szoknyát 128-as méretben, de blúz csak 116-tól lefelé és 140-től felfelé volt. A szoknyát félretetettük és benéztünk az áruházba, hátha találunk blúzt ott. Sajnos nem volt, végső megoldásként anya vett egy elegáns hátulgombolós rövid ujjú, fehér szatén felsőt, aminek matyó minta díszíti az ujját. Ha lenne gallárja, minden további nélkül rám adná ballagásra, mert tényleg nagyon szép kis felső. Benéztünk a Takkoba is, hátha alapon, de ott sem volt fehér blúz, így hát visszamentünk a félretett szoknyáért. Anya megnézett egy 140-es blúzt és kérte, hogy próbáljam fel, hátha nem olyan nagy rám. A válla icipicit bő, de derékban teljesen jó volt a blúz, úgyhogy rögtön félre is tetette. Mivel a szoknya 128-as volt, megkért, hogy bújjak bele, nehogy kicsi legyen. Hát jó is volt, hogy felpróbáltatta, mert bizony olyan szűk volt rám, hogy nem tudtuk becipzározni és ugyanez volt a helyzet az egy számmal nagyobb szoknyával is. Végül szoknyából is 140-es méretet kellett vennünk. Anya annyira boldog volt, hogy rövid kérlelésre vett nekem a ruhák mellé egy disney-s ceruzakészletet :)
A Tesco után a müllerbe vezetett utunk, mert anya kitalálta, hogy ballagásra begöndöríti a hajamat. Szerencsére találtunk puha hajcsavarót, amit ma ki is próbálunk, és ha beválik, akkor pénteken bongyor hajkoronával fogok ballagni. A hajcsavaró mellé vettünk még egy fehér hajpántot, amin kis fehér rózsák vannak.

Szóval gyönyörű leszek a ballagáson, ha anyán múlik, akkor mindenképpen. Anya vett smink cuccokat is, reménykedve kérdeztem, hogy ki fog festeni is? De erre azt mondta, hogy szó sem lehet róla, azt magának vette... Na jó ennyi jár neki is :)

Megérkeztek amúgy a könyvek, nagyon jók lettek. Anya rendelt magának is egyet a nagyobból, hiszen ez nekünk is egy emlék az óvodából.

Közben anyáék kitalálták, hogy az ajcsikat egy vers kíséretében fogjuk átadni a ballagás után Juci néninek, Rózsika néninek és Évi néninek.

Tóth Jui - Óvodai búcsúzó

A kezünkben virágcsokor,
kis szívünkben szeretet.
Megköszönjük, azt a sok jót,
amit kaptunk tőletek.

Óvónéni, jaj de sokszor
Az öledbe vettél,
Vigasztaltál, mikor sírtam,
vagy velem nevettél.

Meseország száz csodáját
megmutattad szívesen,
Nevelgettél, tanítgattál,
türelemmel, kedvesen.

Véget ér, most mese, játék,
vár reánk az iskola!
Óvónéni, Dadusnéni,
nem feledünk el, soha!

Enyém az első versszak, Dénesé a második, Fannié a harmadik, Bencéé a negyedik. Szóval még egy verset meg kell tanulnom... Kicsit sok lesz már :(

Nincsenek megjegyzések:

 

Design By:
SkinCorner