2014. január 21., kedd

Gasztroenterológián

Sajnos nem lettünk okosabbak, nem derült ki, hogy miért fáj mostanában a hasam. Voltunk a gasztroenterológián, ahol egy doktornéni töviről-hegyire kikérdezte anyáékat az eddigi betegségeimről, étrendemről, a hasfájásom körülményeiről, aztán megvizsgált engem is, majd elküldött vérvételre, meg ultrahangra. A vérvételen nagyon megijedtem amikor megláttam a tűt, de miután beszúrták, csendben vártam, hogy levegyék a négy fiola vért. Pisi mintát is kellett adnom, meg a fenekemet is megvizsgálták egy cellux segítségével. Ultrahangra február 6-án megyünk, addig is a tejet mellőznöm kell, de joghurtot sajtot és egyéb tejtermékeket, illetve laktózmentes tejet ehetek. Sajnos az allergiavizsgálat eredménye csak két hónap múlva derül ki, de a doktornéni azt mondta, hogy minden eredmény hozzá fog beérkezni, úgyhogy ha valami fontos dolog kiderül a leletekből, akkor hívni fogja anyukámat.

Miután hazajöttünk a kórházból anya bement az oviba fogadóórára. Már csak mosolygott, amikor hazajött. Az ovi szerint ugyanis mindenben tökéletes vagyok. Szerintük a térbeli és síkbeli dolgokat kiscsoportos korom óta tudom, pedig a mai tesztek is azt mutatták, hogy ebben még mindig fejlődnöm kell. Olyat játszottunk, hogy anya kérdezett dolgokat pl. hol van hozzám képest a polc, meg a pohár meg ilyenek, de ez az előtt, mögött, mellett dolog még mindig nem megy. Na mindegy, még szerencse, hogy mi tudjuk, mik a hiányosságaim, ha az ovinak nem is sikerült feltérképeznie.
Anya azért bevitte a szakvélemény egy másolatát, de még csak rá se pillantott Juci néni. Azt mondta, nem érti anyát, hogy miért vitt el nevelési tanácsadóba, meg iskolaelőkészítőbe. Tán nincs megelégedve azzal, amit a gyáli tulipán ovi nyújt a gyerekeknek? Anya mondta, hogy nem erről van szó, de még szerencse, hogy kiderültek a hiányosságok, mert így legalább ki tudjuk küszöbölni őket az iskola kezdéséig. Juci néni mondott pár rossz szót Évi nénire is, hogy nincs meg a diplomája, mert még nem tette le az angol nyelvvizsgát, de ez minket annyira nem érdekel, hiszen nem egy nyelvvizsgán múlik, hogy valaki milyen óvónő és mennyire ért a gyerekekhez...

Nincsenek megjegyzések:

 

Design By:
SkinCorner